De BUX Index daalde gisteren in Boedapest met 2,60%, terwijl de obligatiekoersen voor de zesde dag op rij terrein moesten prijsgeven. Het rendement steeg met 19 basispunten tot 8,138%.

Dat is het hoogste niveau in 14 maanden. De Hongaarse bank verhoogde maandag onverwacht haar basisrente, dit vanwege het inflatiegevaar.

Bovendien moest de forint worden ondersteund, want die was weggezakt tot het laagste niveau in twee maanden tegenover de euro.

De regering van Viktor Orban ziet zich genoodzaakt om de belastingen te verhogen en besparingen aan te kondigen om het deficiet op de begroting terug te dringen.

De Europese begrotingscrisis dreigt nu dus ook Hongarije opnieuw te treffen, nadat dit land twee jaar geleden als eerste Europees land bij het IMF moest gaan aankloppen.

De BUX Index daalde gisteren in Boedapest met 2,60%, terwijl de obligatiekoersen voor de zesde dag op rij terrein moesten prijsgeven. Het rendement steeg met 19 basispunten tot 8,138%. Dat is het hoogste niveau in 14 maanden. De Hongaarse bank verhoogde maandag onverwacht haar basisrente, dit vanwege het inflatiegevaar. Bovendien moest de forint worden ondersteund, want die was weggezakt tot het laagste niveau in twee maanden tegenover de euro. De regering van Viktor Orban ziet zich genoodzaakt om de belastingen te verhogen en besparingen aan te kondigen om het deficiet op de begroting terug te dringen. De Europese begrotingscrisis dreigt nu dus ook Hongarije opnieuw te treffen, nadat dit land twee jaar geleden als eerste Europees land bij het IMF moest gaan aankloppen.