Afgelopen week bleek dat de start van nieuwbouwwoningen in januari met 1,5% was gestegen na een dip van 1,9% in december. Dat was een kleine tegenvaller gezien de milde winter.

Consumenten geven veelal voorkeur aan bestaande bouw en gezien de lage prijzen en de lage hypotheekrente is de betaalbaarheid van woningen in de VS in jaren niet meer zo gunstig geweest.

De huizenmarktindex stijgt al 5 maanden op rij en een toenemend aantal bouwbedrijven verwacht stijgende verkopen in de komende maanden. De verbeterende arbeidsmarkt is daarbij een belangrijke factor.

Afgelopen week bleek dat de start van nieuwbouwwoningen in januari met 1,5% was gestegen na een dip van 1,9% in december. Dat was een kleine tegenvaller gezien de milde winter. Consumenten geven veelal voorkeur aan bestaande bouw en gezien de lage prijzen en de lage hypotheekrente is de betaalbaarheid van woningen in de VS in jaren niet meer zo gunstig geweest. De huizenmarktindex stijgt al 5 maanden op rij en een toenemend aantal bouwbedrijven verwacht stijgende verkopen in de komende maanden. De verbeterende arbeidsmarkt is daarbij een belangrijke factor.