Wanneer die uiteen spatten, dreigt een wereldwijde besmetting. Marubeni, de grootste exporteur van soja naar China, moet telkens opnieuw maar hopen dat de betalingen zullen komen zodra de schepen de Chinese havens bereiken. Steeds meer bedrijven kunnen namelijk hun rekeningen niet meer betalen.

Volgens sommige analisten vormt de instorting van de Baltic Dry Index het beste bewijs dat er iets grondig fout zit op de grondstoffenmarkten. Bovendien is er ook het recente bankroet van Genco Shipping. De grondstoffenmarkt in China blijkt de zoveelste zeepbel te zijn, gefinancierd met geleend geld.

Wanneer die uiteen spatten, dreigt een wereldwijde besmetting. Marubeni, de grootste exporteur van soja naar China, moet telkens opnieuw maar hopen dat de betalingen zullen komen zodra de schepen de Chinese havens bereiken. Steeds meer bedrijven kunnen namelijk hun rekeningen niet meer betalen. Volgens sommige analisten vormt de instorting van de Baltic Dry Index het beste bewijs dat er iets grondig fout zit op de grondstoffenmarkten. Bovendien is er ook het recente bankroet van Genco Shipping. De grondstoffenmarkt in China blijkt de zoveelste zeepbel te zijn, gefinancierd met geleend geld.