De gevolgen laten zich raden: op de valutamarkten verzwakte de euro en steeg zodoende de koers van de dollar. Die dure dollar duwde uiteindelijk het goud onderuit.

Goud voor levering in april werd 14,90 dollar of bijna anderhalf procent goedkoper. Bij het slot van de handel werd in New York iets minder dan 1090 dollar voor een troy ounce goud betaald.

James Moore van The Bullion Desk is van mening dat de goudprijs in de komende dagen onder druk kan blijven staan. Toch stelt Moore vast dat er nog heel wat vraag is naar goud.

Griekenland is niet het enige probleem waar de eurozone mee worstelt. Gisteren verlaagde Fitch de kredietrating voor Portugal. Daardoor kan de koers van de euro onder druk blijven staan, met als gevolg een verdere afbrokkeling van de goudprijs.

De gevolgen laten zich raden: op de valutamarkten verzwakte de euro en steeg zodoende de koers van de dollar. Die dure dollar duwde uiteindelijk het goud onderuit. Goud voor levering in april werd 14,90 dollar of bijna anderhalf procent goedkoper. Bij het slot van de handel werd in New York iets minder dan 1090 dollar voor een troy ounce goud betaald. James Moore van The Bullion Desk is van mening dat de goudprijs in de komende dagen onder druk kan blijven staan. Toch stelt Moore vast dat er nog heel wat vraag is naar goud. Griekenland is niet het enige probleem waar de eurozone mee worstelt. Gisteren verlaagde Fitch de kredietrating voor Portugal. Daardoor kan de koers van de euro onder druk blijven staan, met als gevolg een verdere afbrokkeling van de goudprijs.