Spreads tussen België en Duitsland bereikten gisteren een nieuw recordniveau. Ook de Franse en Oostenrijkse spreads liepen op, hoewel er met deze landen ogenschijnlijk niets aan de hand is.

In het geval van Frankrijk speelt nog de foute downgrading door S&P, terwijl Oostenrijk de pech heeft aan Italië te grenzen.

De spread tussen Duitse en Franse staatsobligaties liep met 8 basispunten op tot 279 basispunten, of het grootste verschil sinds de oprichting van de eurozone, de Duits-Oostenrijkse spread liep met 6 basispunten op tot 155 basispunten.

Spreads tussen België en Duitsland bereikten gisteren een nieuw recordniveau. Ook de Franse en Oostenrijkse spreads liepen op, hoewel er met deze landen ogenschijnlijk niets aan de hand is. In het geval van Frankrijk speelt nog de foute downgrading door S&P, terwijl Oostenrijk de pech heeft aan Italië te grenzen. De spread tussen Duitse en Franse staatsobligaties liep met 8 basispunten op tot 279 basispunten, of het grootste verschil sinds de oprichting van de eurozone, de Duits-Oostenrijkse spread liep met 6 basispunten op tot 155 basispunten.