Hoeveel kan de bevolking van een land slikken? Een goede testcase om dat vast te stellen, wordt Frankrijk. De populariteit van president Hollande is al tot een dieptepunt teruggevallen, maar de president moet de kelk tot op de bittere bodem uitdrinken. Zijn regering stapelt de flaters gewoon op.

Van al de goede voornemens uitgesproken bij zijn inauguratie blijft al niets meer overeind. Veel Fransen hebben heimwee naar Sarkozy, maar nog een groter deel van de bevolking waagt het om in de richting van de anti-politiek te kijken. Als het zo verder gaat, krijgt het Front National Frankrijk als een rijpe druif in de schoot geworpen.

Hoeveel kan de bevolking van een land slikken? Een goede testcase om dat vast te stellen, wordt Frankrijk. De populariteit van president Hollande is al tot een dieptepunt teruggevallen, maar de president moet de kelk tot op de bittere bodem uitdrinken. Zijn regering stapelt de flaters gewoon op. Van al de goede voornemens uitgesproken bij zijn inauguratie blijft al niets meer overeind. Veel Fransen hebben heimwee naar Sarkozy, maar nog een groter deel van de bevolking waagt het om in de richting van de anti-politiek te kijken. Als het zo verder gaat, krijgt het Front National Frankrijk als een rijpe druif in de schoot geworpen.