Bij Foreign Exchange Analytics is strateeg David Gilmore van mening dat de Europese Centrale Bank het rentewapen in april of in mei gaat bovenhalen.

De markt had al twee rentestijging ingecalculeerd, maar dat kunnen er nu drie gaan worden.

Volgens Gilmore wordt de Europese top van 24 maart nu extra belangrijk. Wanneer daar geen oplossing wordt gevonden voor het Europees Stabiliteitsfonds, zal het moeilijk worden om de rente daadwerkelijk op te trekken.

Anderzijds moet ook de FED een signaal gaan geven in verband met een toekomstige renteverhoging. De zwakke dollar brengt heel wat schade toe en is er onder andere mee verantwoordelijk voor dat de grondstoffenprijzen zo sterk zijn gestegen.

Bij Foreign Exchange Analytics is strateeg David Gilmore van mening dat de Europese Centrale Bank het rentewapen in april of in mei gaat bovenhalen. De markt had al twee rentestijging ingecalculeerd, maar dat kunnen er nu drie gaan worden. Volgens Gilmore wordt de Europese top van 24 maart nu extra belangrijk. Wanneer daar geen oplossing wordt gevonden voor het Europees Stabiliteitsfonds, zal het moeilijk worden om de rente daadwerkelijk op te trekken. Anderzijds moet ook de FED een signaal gaan geven in verband met een toekomstige renteverhoging. De zwakke dollar brengt heel wat schade toe en is er onder andere mee verantwoordelijk voor dat de grondstoffenprijzen zo sterk zijn gestegen.