Duitsland is tegenstander van een dergelijke maatregel, maar het ziet er naar uit dat Jens Weidmann van de Bundesbank steeds meer geïsoleerd komt te staan.

Ook de Amerikaanse centrale bank zal het gedrag van de ECB op de voet volgen, mogelijk zal de FED haar gedrag afstemmen op dat van de FED. De beurshandel zal in de komende dagen hoofdzakelijk door de ECB gedomineerd worden.

Telenet krijg geen gelijk van hof van beroep

Het Hof van Beroep van Brussel oordeelde vandaag in een tussenarrest dat de kabelregulering niet geschorst moet worden. Telenet kreeg inzage in de tekst van het arrest en kon lezen dat het Hof van oordeel is dat geen schorsing nodig is in afwachting van de uitspraak ten gronde.

De huidige sterke concurrentie in België heeft er toe geleid dat de consument vandaag geniet van één van de laagste prijzen voor kabeltelevisie in Europa en gebruik kan maken van zeer vooruitstrevende diensten voor digitale TV.

Bovendien is de prijs voor kabeltelevisie vandaag al gereguleerd door de FOD Economie.

De omroepmarkt is een zeer dynamische markt waarin momenteel meer dan zes operatoren actief zijn die TV-diensten aanbieden, naast het groeiende en gratis aanbod van TV via het internet.

Telenet zal er dan ook alles aan doen om deze gunstige concurrentiële situatie voor de consument te vrijwaren.

Vooraleer wordt overgegaan tot een definitieve kabelregulering, dienen nog een aantal stappen genomen te worden:

• In de komende maanden moet het ontwerp van het referentieaanbod door de regulatoren en de Europese Commissie worden goedgekeurd;

• In de loop van 2013 wordt de uitspraak ten gronde over de inhoud van de kabelregulering verwacht.

Telenet zal de komende dagen het uitvoerige arrest verder analyseren.

Duitsland is tegenstander van een dergelijke maatregel, maar het ziet er naar uit dat Jens Weidmann van de Bundesbank steeds meer geïsoleerd komt te staan. Ook de Amerikaanse centrale bank zal het gedrag van de ECB op de voet volgen, mogelijk zal de FED haar gedrag afstemmen op dat van de FED. De beurshandel zal in de komende dagen hoofdzakelijk door de ECB gedomineerd worden.Telenet krijg geen gelijk van hof van beroep Het Hof van Beroep van Brussel oordeelde vandaag in een tussenarrest dat de kabelregulering niet geschorst moet worden. Telenet kreeg inzage in de tekst van het arrest en kon lezen dat het Hof van oordeel is dat geen schorsing nodig is in afwachting van de uitspraak ten gronde. De huidige sterke concurrentie in België heeft er toe geleid dat de consument vandaag geniet van één van de laagste prijzen voor kabeltelevisie in Europa en gebruik kan maken van zeer vooruitstrevende diensten voor digitale TV. Bovendien is de prijs voor kabeltelevisie vandaag al gereguleerd door de FOD Economie. De omroepmarkt is een zeer dynamische markt waarin momenteel meer dan zes operatoren actief zijn die TV-diensten aanbieden, naast het groeiende en gratis aanbod van TV via het internet. Telenet zal er dan ook alles aan doen om deze gunstige concurrentiële situatie voor de consument te vrijwaren. Vooraleer wordt overgegaan tot een definitieve kabelregulering, dienen nog een aantal stappen genomen te worden: • In de komende maanden moet het ontwerp van het referentieaanbod door de regulatoren en de Europese Commissie worden goedgekeurd; • In de loop van 2013 wordt de uitspraak ten gronde over de inhoud van de kabelregulering verwacht. Telenet zal de komende dagen het uitvoerige arrest verder analyseren.