De bekende econoom Gary Shilling is van mening dat de FED weliswaar de indruk wil wekken op een zwakke economie te reageren, maar zich in feite voorbereidt op bestrijding van de deflatie.

De centrale bank heeft zich namelijk al volop voorbereid op dalende prijzen. De vraag is echter of de FED nog meer kan doen om de deflatie af te remmen. Vast staat alleszins dat de strijd tegen inflatie een gewonnen zaak lijkt.

Chris Rupkey, chief economist bij Bank of Tokyo-Mitsubishi, merkt op dat de toon van de FED recent is veranderd, hetgeen aangeeft dat het team van Bernanke alle hens aan dek luidt om de deflatie in de kiem te smoren.

De centrale bank heeft massaal geld in het systeem gepompt en dat veroorzaakt op korte termijn vreemd genoeg deflatie. Het is volgens Rupkey nog te vroeg om te stellen dat op middellange termijn inflatiegevaar om de hoek komt loeren.

De bekende econoom Gary Shilling is van mening dat de FED weliswaar de indruk wil wekken op een zwakke economie te reageren, maar zich in feite voorbereidt op bestrijding van de deflatie. De centrale bank heeft zich namelijk al volop voorbereid op dalende prijzen. De vraag is echter of de FED nog meer kan doen om de deflatie af te remmen. Vast staat alleszins dat de strijd tegen inflatie een gewonnen zaak lijkt. Chris Rupkey, chief economist bij Bank of Tokyo-Mitsubishi, merkt op dat de toon van de FED recent is veranderd, hetgeen aangeeft dat het team van Bernanke alle hens aan dek luidt om de deflatie in de kiem te smoren. De centrale bank heeft massaal geld in het systeem gepompt en dat veroorzaakt op korte termijn vreemd genoeg deflatie. Het is volgens Rupkey nog te vroeg om te stellen dat op middellange termijn inflatiegevaar om de hoek komt loeren.