Er is echter een andere factor in het spel die de obligatierendementen naar omlaag duwt. Ook de Europese centrale bank zal op grote schaal geld moeten drukken, ondanks de straffe woorden uitgesproken door voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank.

Die houdt weliswaar krampachtig vol dat quantative easing in Europa volledig is uitgesloten, maar het zal slechts een kwestie van tijd worden alvorens Draghi zijn woorden zal moeten inslikken. In alle stilte worden de geldpersen al voorbereid om op grote schaal euro's te drukken.

Er is echter een andere factor in het spel die de obligatierendementen naar omlaag duwt. Ook de Europese centrale bank zal op grote schaal geld moeten drukken, ondanks de straffe woorden uitgesproken door voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank. Die houdt weliswaar krampachtig vol dat quantative easing in Europa volledig is uitgesloten, maar het zal slechts een kwestie van tijd worden alvorens Draghi zijn woorden zal moeten inslikken. In alle stilte worden de geldpersen al voorbereid om op grote schaal euro's te drukken.