Financieminister Michael Sarris denkt onder andere aan het limiteren van de bedragen die op dagbasis van rekeningen kan worden gehaald, aan het verlengen van looptijden bij termijnrekeningen enzovoort. Ook de opening van nieuwe rekeningen zou aan banden worden gelegd.

Toch valt niet uit te sluiten dat het spaargeld Cyprus op grote schaal zal verlaten. In dat geval zal de Europese Centrale Bank met spoedleningen het land ter hulp moeten komen.

Rekening gehouden met het wegvloeien van geld naar het buitenland en met het oplopen van de probleemkredieten kan de ECB uiteindelijk geld verliezen aan de hele affaire.

Financieminister Michael Sarris denkt onder andere aan het limiteren van de bedragen die op dagbasis van rekeningen kan worden gehaald, aan het verlengen van looptijden bij termijnrekeningen enzovoort. Ook de opening van nieuwe rekeningen zou aan banden worden gelegd. Toch valt niet uit te sluiten dat het spaargeld Cyprus op grote schaal zal verlaten. In dat geval zal de Europese Centrale Bank met spoedleningen het land ter hulp moeten komen. Rekening gehouden met het wegvloeien van geld naar het buitenland en met het oplopen van de probleemkredieten kan de ECB uiteindelijk geld verliezen aan de hele affaire.