In de laatste weken van november komen nogal wat bedrijven rapporteren, maar de stroom zal niet meer zo krachtig zijn als afgelopen weken het geval was.

Vandaag mogen de Brusselse beleggers alvast uitkijken naar de resultaten van GBL en Recticel. Daarnaast vermeldt onze agenda ook nog de cijfers van Telegraaf, SES, Allianz, Groothandelsgebouwen en Van Lanschot Bankiers.

In de Verenigde Staten komen JC Penney en Cray rapporteren, terwijl er ook nogal wat Chinese bedrijven hun resultaten komen voorstellen.

Grote verschillen tussen hoog- en laagvliegers op huizenmarkt

Prijzen van woonhuizen in industrielanden hebben zich, gemiddeld genomen, gestabiliseerd sinds de crisis van 2007-09. Maar dit gegeven verhult de enorme verschillen tussen individuele landen.

Nederland behoort tot de landen met de grootste daling. Het moet slechts vijf landen voor laten gaan, waaronder koploper Ierland en nummer twee de VS.

Er zijn zeer grote verschillen tussen de 'hoogvliegers' en 'laagvliegers', maar het is lastig elk onder één noemer te vangen, constateert Goldman Sachs.

Het onderscheid tussen 'kern' en periferie in de eurozone werkt bijvoorbeeld niet. Terwijl de Nederlandse markt een enorme klap heeft gehad, zijn de huizenprijzen in België en Duitsland gestegen.

In Scandinavië behoren Noorwegen en Zweden tot de hoogvliegers, terwijl Denemarken een klap heeft gekregen. Hoogvliegers Noorwegen, Canada en Australië hebben het bezit van grondstoffen als gemeenschappelijke noemer.

Het belangrijkste probleem voor beleidsmakers is de kwantitatieve verruiming in de VS, GB, eurozone en Japan waarvan de effecten doordruppelen naar andere landen en voeding zou kunnen geven aan snelle stijging van prijzen.

In de laatste weken van november komen nogal wat bedrijven rapporteren, maar de stroom zal niet meer zo krachtig zijn als afgelopen weken het geval was. Vandaag mogen de Brusselse beleggers alvast uitkijken naar de resultaten van GBL en Recticel. Daarnaast vermeldt onze agenda ook nog de cijfers van Telegraaf, SES, Allianz, Groothandelsgebouwen en Van Lanschot Bankiers. In de Verenigde Staten komen JC Penney en Cray rapporteren, terwijl er ook nogal wat Chinese bedrijven hun resultaten komen voorstellen. Grote verschillen tussen hoog- en laagvliegers op huizenmarkt Prijzen van woonhuizen in industrielanden hebben zich, gemiddeld genomen, gestabiliseerd sinds de crisis van 2007-09. Maar dit gegeven verhult de enorme verschillen tussen individuele landen. Nederland behoort tot de landen met de grootste daling. Het moet slechts vijf landen voor laten gaan, waaronder koploper Ierland en nummer twee de VS. Er zijn zeer grote verschillen tussen de 'hoogvliegers' en 'laagvliegers', maar het is lastig elk onder één noemer te vangen, constateert Goldman Sachs. Het onderscheid tussen 'kern' en periferie in de eurozone werkt bijvoorbeeld niet. Terwijl de Nederlandse markt een enorme klap heeft gehad, zijn de huizenprijzen in België en Duitsland gestegen. In Scandinavië behoren Noorwegen en Zweden tot de hoogvliegers, terwijl Denemarken een klap heeft gekregen. Hoogvliegers Noorwegen, Canada en Australië hebben het bezit van grondstoffen als gemeenschappelijke noemer. Het belangrijkste probleem voor beleidsmakers is de kwantitatieve verruiming in de VS, GB, eurozone en Japan waarvan de effecten doordruppelen naar andere landen en voeding zou kunnen geven aan snelle stijging van prijzen.