In Europa komt de stroom kwartaalcijfers altijd wat later op gang, maar vanaf deze week woensdag mogen de eerste (voorlopige) kwartaalcijfers worden verwacht. Woensdag zijn er onder andere de resultaten van Core Labs, Econocom, Exact Holding en Melexis.

Donderdag wordt voor de Brusselse beurs een belangrijke dag, met de cijfers van CMB, Telenet en Deceuninck. Daarnaast komt ook Sligro met resultaten.

Vrijdag wordt de week dan afgesloten met Ziggo, waarna we volgende week al heel wat bedrijfsrapporteringen tegemoet mogen zien.

Ongedekt kopen van CDS verboden vanaf 1 november

Vanaf 1 november is het verboden om nog ongedekt kredietbescherming te kopen op staatsleningen van EU-landen middels CDS.

Hierdoor zullen er volgens Theodoor Gilissen Bankiers naar verwachting veel minder partijen in de markt zijn en de liquiditeit van deze CDS zal een stuk minder worden.

Omdat het verplicht wordt risico's af te dekken met een CDS van hetzelfde land als waar men risico loopt, zal de handel in de iTraxx SovX Western Europe en de iTraxx SovX CEEMA worden gestaakt.

De werkloosheid in de VS daalde in september van 8,1% naar 7,8%. Dit sterk meevallende cijfer zorgde voor een stijging van de rente op veilige staatsobligaties.

Meer risicovolle obligaties profiteerden echter: risico-opslagen van bedrijfsobligaties, perifere EMU-staatsobligaties en Emerging Market Debt lieten forse dalingen zien.

In Europa komt de stroom kwartaalcijfers altijd wat later op gang, maar vanaf deze week woensdag mogen de eerste (voorlopige) kwartaalcijfers worden verwacht. Woensdag zijn er onder andere de resultaten van Core Labs, Econocom, Exact Holding en Melexis. Donderdag wordt voor de Brusselse beurs een belangrijke dag, met de cijfers van CMB, Telenet en Deceuninck. Daarnaast komt ook Sligro met resultaten. Vrijdag wordt de week dan afgesloten met Ziggo, waarna we volgende week al heel wat bedrijfsrapporteringen tegemoet mogen zien. Ongedekt kopen van CDS verboden vanaf 1 novemberVanaf 1 november is het verboden om nog ongedekt kredietbescherming te kopen op staatsleningen van EU-landen middels CDS. Hierdoor zullen er volgens Theodoor Gilissen Bankiers naar verwachting veel minder partijen in de markt zijn en de liquiditeit van deze CDS zal een stuk minder worden. Omdat het verplicht wordt risico's af te dekken met een CDS van hetzelfde land als waar men risico loopt, zal de handel in de iTraxx SovX Western Europe en de iTraxx SovX CEEMA worden gestaakt. De werkloosheid in de VS daalde in september van 8,1% naar 7,8%. Dit sterk meevallende cijfer zorgde voor een stijging van de rente op veilige staatsobligaties. Meer risicovolle obligaties profiteerden echter: risico-opslagen van bedrijfsobligaties, perifere EMU-staatsobligaties en Emerging Market Debt lieten forse dalingen zien.