De wereldwijde beurzen hebben over de maand januari forse winsten laten zien, zo merkte ABN Amro op. Naast een stortvloed aan macro economische cijfers, werden de beurzen deze week gedreven door bedrijfscijfers.

Ook in Europa is het cijferseizoen nu echt van start gegaan. Van de Europese bedrijven die deel uitmaken van de brede Europese index, de Stoxx Europe 600, die tot nu toe hun cijfers hebben gepubliceerd, heeft 59% beter dan verwachte winstcijfers gerapporteerd en in 56% van de gevallen betere omzet cijfers.

Mede door de tegenvallende Duitse detailhandelscijfers sloot de Stoxx Europe 600 op de laatste dag van de maand met een verlies van een half procent. Als ABN Amro terugkijkt op de maand januari zien de analisten van de bank een stijging van de index met 2,7%. Dit is de grootste stijging sinds 1997.

De wereldwijde beurzen hebben over de maand januari forse winsten laten zien, zo merkte ABN Amro op. Naast een stortvloed aan macro economische cijfers, werden de beurzen deze week gedreven door bedrijfscijfers. Ook in Europa is het cijferseizoen nu echt van start gegaan. Van de Europese bedrijven die deel uitmaken van de brede Europese index, de Stoxx Europe 600, die tot nu toe hun cijfers hebben gepubliceerd, heeft 59% beter dan verwachte winstcijfers gerapporteerd en in 56% van de gevallen betere omzet cijfers. Mede door de tegenvallende Duitse detailhandelscijfers sloot de Stoxx Europe 600 op de laatste dag van de maand met een verlies van een half procent. Als ABN Amro terugkijkt op de maand januari zien de analisten van de bank een stijging van de index met 2,7%. Dit is de grootste stijging sinds 1997.