De winsten voor de belangrijkste Aziatische indices zijn aanzienlijk, vooral de beleggers in Hong Kong kopen op grote schaal aandelen. Anderzijds valt op dat de beurs van Shanghai allesbehalve voluit gaat. In Tokio lijkt de Nikkei op weg naar de kaap van 10.000 punten.

Sommige analisten waarschuwen echter dat de Japanse beurs stilaan overkocht raakt. In reactie op de FED-beslissing hebben ook de grondstoffen de wind in de zeilen en daar profiteren dan weer de grondstoffen van. De stimulerende maatregelen gaan de vraag naar grondstoffen opnieuw doen toenemen.

Twee pijlers voor nieuwe beleid ECB

Het nieuwe beleid van de ECB heeft twee pijlers: financiële steun aan de Zuid-Europese landen en het afdwingen van hervormingen. Met dit beleid wil de ECB de 'rode lijn' doorbreken die inmiddels het stabiele noorden en het wankelende zuiden van Europa scheidt.

Italië is het land dat als eerste van zal profiteren van het nieuwe beleid, vermoedt Goldman Sachs, omdat het probleem hoofdzakelijk liquiditeit is.

Voor Spanje zijn de fundamentele uitdagingen groter en zullen wellicht meer hulpmaatregelen nodig zijn om de noodzakelijke aanpassingen politiek en economisch mogelijk te maken.

De winsten voor de belangrijkste Aziatische indices zijn aanzienlijk, vooral de beleggers in Hong Kong kopen op grote schaal aandelen. Anderzijds valt op dat de beurs van Shanghai allesbehalve voluit gaat. In Tokio lijkt de Nikkei op weg naar de kaap van 10.000 punten. Sommige analisten waarschuwen echter dat de Japanse beurs stilaan overkocht raakt. In reactie op de FED-beslissing hebben ook de grondstoffen de wind in de zeilen en daar profiteren dan weer de grondstoffen van. De stimulerende maatregelen gaan de vraag naar grondstoffen opnieuw doen toenemen.Twee pijlers voor nieuwe beleid ECB Het nieuwe beleid van de ECB heeft twee pijlers: financiële steun aan de Zuid-Europese landen en het afdwingen van hervormingen. Met dit beleid wil de ECB de 'rode lijn' doorbreken die inmiddels het stabiele noorden en het wankelende zuiden van Europa scheidt. Italië is het land dat als eerste van zal profiteren van het nieuwe beleid, vermoedt Goldman Sachs, omdat het probleem hoofdzakelijk liquiditeit is. Voor Spanje zijn de fundamentele uitdagingen groter en zullen wellicht meer hulpmaatregelen nodig zijn om de noodzakelijke aanpassingen politiek en economisch mogelijk te maken.