Hij verwacht dat de economie nog jarenlang zwak zal blijven. Dat heeft als logisch gevolg dat de rente verder naar omlaag zal moeten. De FED heeft dat al begrepen, de Europese Centrale Bank nog niet.

Nouriel Roubini is echter van mening dat de begrotingscrisis ook de ECB zal dwingen om de rente verder te verlagen. Bovendien zal ze ook meer liquiditeit in het financieel systeem moeten pompen.

Wat Griekenland betreft, is Nouriel Roubini duidelijk. Het land zal zijn schulden moeten herschikken, zoals in het verleden ook Argentinië en Rusland al moesten doen.

Hij verwacht dat de economie nog jarenlang zwak zal blijven. Dat heeft als logisch gevolg dat de rente verder naar omlaag zal moeten. De FED heeft dat al begrepen, de Europese Centrale Bank nog niet. Nouriel Roubini is echter van mening dat de begrotingscrisis ook de ECB zal dwingen om de rente verder te verlagen. Bovendien zal ze ook meer liquiditeit in het financieel systeem moeten pompen. Wat Griekenland betreft, is Nouriel Roubini duidelijk. Het land zal zijn schulden moeten herschikken, zoals in het verleden ook Argentinië en Rusland al moesten doen.