Gisteren werd bekend dat het Duits BBP in het laatste kwartaal van 2012 sterk is gedaald. Dat betekent dat ook Duitsland niet ontsnapt aan de gevolgen van de wereldwijde economische groeivertraging. De Duitse economie was tot dusver de motor van de Europese economie gebleven.

Volgens de Duitse krant Handelsblatt zou de Duitse regering op haar beurt de groeiprognoses verlagen, wat inderdaad vanmiddag ook gebeurde.

Voor 2013 wordt nog een groei van het BBP met 0,40%. Waar dat voordien nog een vol procent was. Het imago van Duitsland als sterke man van Europa wordt zodoende bedreigd.

Gisteren werd bekend dat het Duits BBP in het laatste kwartaal van 2012 sterk is gedaald. Dat betekent dat ook Duitsland niet ontsnapt aan de gevolgen van de wereldwijde economische groeivertraging. De Duitse economie was tot dusver de motor van de Europese economie gebleven. Volgens de Duitse krant Handelsblatt zou de Duitse regering op haar beurt de groeiprognoses verlagen, wat inderdaad vanmiddag ook gebeurde. Voor 2013 wordt nog een groei van het BBP met 0,40%. Waar dat voordien nog een vol procent was. Het imago van Duitsland als sterke man van Europa wordt zodoende bedreigd.