De Duitse consumentenprijzen zijn vorige maand in een te traag tempo gegroeid, zodat nu ook onze oosterburen met te weinig inflatie geconfronteerd worden. Het disinflatie- of deflatiegevaar neemt toe en dus is het geen slechte zaak dat de Europese Centrale Bank vorige week extra maatregelen heeft aangekondigd.

Toeval of niet, ook de Chinese Centrale Bank besliste volgens professor Stefan Duchateau een quasi analoge monetaire ingreep als de ECB uit te voeren. De problematiek van de Chinese beleidsnemers is ons intussen genoegzaam bekend: De beleidsrente is er te hoog voor de industrie en te laag voor de vastgoedsector.

Hoe kan je dan toch een monetair traject uitstippelen dat de nodige zuurstof brengt in de industrie en landbouw maar geen oververhitting veroorzaakt in de vastgoedsector? Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De Duitse consumentenprijzen zijn vorige maand in een te traag tempo gegroeid, zodat nu ook onze oosterburen met te weinig inflatie geconfronteerd worden. Het disinflatie- of deflatiegevaar neemt toe en dus is het geen slechte zaak dat de Europese Centrale Bank vorige week extra maatregelen heeft aangekondigd. Toeval of niet, ook de Chinese Centrale Bank besliste volgens professor Stefan Duchateau een quasi analoge monetaire ingreep als de ECB uit te voeren. De problematiek van de Chinese beleidsnemers is ons intussen genoegzaam bekend: De beleidsrente is er te hoog voor de industrie en te laag voor de vastgoedsector. Hoe kan je dan toch een monetair traject uitstippelen dat de nodige zuurstof brengt in de industrie en landbouw maar geen oververhitting veroorzaakt in de vastgoedsector? Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.