Angela Merkel en haar regering hebben Duitsland iets geschonken wat het land in zijn geschiedenis nog nooit heeft gekend: een rendement van minder dan 3% op 30-jarige staatsobligaties.

Christoph Kind, head asset allocation bij Frankfurt-Trust, is van mening dat het deflatiegevaar ook in Duitsland veel groter is dan het inflatiegevaar. Volgens de voorspellingen van het IMF gaan de consumentenprijzen in Duitsland dit jaar met slechts 0,90% stijgen.

Dat is minder dan de helft van het gemiddelde sinds 1980. PIMCO ziet in de Verenigde Staten 25% kans op een langere periode van dalende prijzen en dat gevaar duikt nu dus ook in Duitsland op.

Angela Merkel en haar regering hebben Duitsland iets geschonken wat het land in zijn geschiedenis nog nooit heeft gekend: een rendement van minder dan 3% op 30-jarige staatsobligaties. Christoph Kind, head asset allocation bij Frankfurt-Trust, is van mening dat het deflatiegevaar ook in Duitsland veel groter is dan het inflatiegevaar. Volgens de voorspellingen van het IMF gaan de consumentenprijzen in Duitsland dit jaar met slechts 0,90% stijgen. Dat is minder dan de helft van het gemiddelde sinds 1980. PIMCO ziet in de Verenigde Staten 25% kans op een langere periode van dalende prijzen en dat gevaar duikt nu dus ook in Duitsland op.