Donderdag heeft de Europese Centrale Bank haar half jaarlijkse rapport over de financiële stabiliteit in de eurozone uitgebracht, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op.

Alhoewel de onrust op de Europese staatsleningenmarkt wat is afgenomen ziet de ECB nog steeds een aantal grote risico's. Een belangrijk punt van zorg zijn de schulden van overheden.

Hier schuilen gevaren in voor economische groei en de stabiliteit van het bankwezen. Volgens het rapport moeten Europese banken de komende 2 jaar 1.000 mrd herfinancieren en zullen ze hiervoor moeten concurreren met overheden.

Een ander punt van zorg is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de afhankelijkheid van de ECB van een klein aantal banken, die zwaar leunen op leningen van de centrale bank.

Donderdag heeft de Europese Centrale Bank haar half jaarlijkse rapport over de financiële stabiliteit in de eurozone uitgebracht, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Alhoewel de onrust op de Europese staatsleningenmarkt wat is afgenomen ziet de ECB nog steeds een aantal grote risico's. Een belangrijk punt van zorg zijn de schulden van overheden. Hier schuilen gevaren in voor economische groei en de stabiliteit van het bankwezen. Volgens het rapport moeten Europese banken de komende 2 jaar 1.000 mrd herfinancieren en zullen ze hiervoor moeten concurreren met overheden. Een ander punt van zorg is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de afhankelijkheid van de ECB van een klein aantal banken, die zwaar leunen op leningen van de centrale bank.