Ook de kostprijs om zich te verzekeren tegen Duitse wanbetaling neemt toe, gisteren werd het hoogste niveau sinds mei van dit jaar bereikt. Anderzijds steeg het rendement op Franse staatsobligaties tot 3,247%.

Dat was het hoogste niveau in zes maanden. De spread tussen Belgische en Duitse staatsobligaties steeg verder en bereikte het hoogste niveau sinds minstens 1993. Het rendement op de 10-jarige OLO steeg tot boven 4%.

Elwin de Groot, senior market econoom bij Rabobank Groep, is van mening dat hoe meer reddingsplannen goedgekeurd moetn worden, hoe hoger de kostprijs voor iedereen wordt. Dat verklaart waarom de druk op de rentevoeten en de credit default swaps blijft toenemen.

Ook de kostprijs om zich te verzekeren tegen Duitse wanbetaling neemt toe, gisteren werd het hoogste niveau sinds mei van dit jaar bereikt. Anderzijds steeg het rendement op Franse staatsobligaties tot 3,247%. Dat was het hoogste niveau in zes maanden. De spread tussen Belgische en Duitse staatsobligaties steeg verder en bereikte het hoogste niveau sinds minstens 1993. Het rendement op de 10-jarige OLO steeg tot boven 4%. Elwin de Groot, senior market econoom bij Rabobank Groep, is van mening dat hoe meer reddingsplannen goedgekeurd moetn worden, hoe hoger de kostprijs voor iedereen wordt. Dat verklaart waarom de druk op de rentevoeten en de credit default swaps blijft toenemen.