Het spreekt voor zichzelf dat dergelijke situatie bezwaarlijk gezond kan worden genoemd. Bovendien blijken op de betere dagen de verhandelde volumes minimaal, terwijl volgens de regels een gezonde stijging van de beurskoersen steevast door aantrekkende volumes moet ondersteund worden.

Het grootste Japanse pensioenfonds heeft geld toevertrouwd aan Goldman Sachs om in de beurs te beleggen en dat bericht bleek te volstaan om de beurskoersen door het plafond te jagen. Ook de Japanse regering manipuleert beurskoersen, want een deel van het geld dat door de Bank of Japan wordt gedrukt vloeit niet naar de economie maar wel naar de beurs.

Het spreekt voor zichzelf dat dergelijke situatie bezwaarlijk gezond kan worden genoemd. Bovendien blijken op de betere dagen de verhandelde volumes minimaal, terwijl volgens de regels een gezonde stijging van de beurskoersen steevast door aantrekkende volumes moet ondersteund worden. Het grootste Japanse pensioenfonds heeft geld toevertrouwd aan Goldman Sachs om in de beurs te beleggen en dat bericht bleek te volstaan om de beurskoersen door het plafond te jagen. Ook de Japanse regering manipuleert beurskoersen, want een deel van het geld dat door de Bank of Japan wordt gedrukt vloeit niet naar de economie maar wel naar de beurs.