Het totaal aantal personen zonder werk zit momenteel op 2,87 miljoen. Eerder hadden economen gerekend op een daling van het aantal werklozen met 10.000 personen.

Alle ogen zijn nu gericht op Angela Merkel

Alhoewel een negatief cijfer over de banenmarkt in Duitsland de economische trend nog niet keert, is het volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen wel een teken aan de wand. Duitsland kan uiteindelijk niet alleen opdraaien voor de crisis in Europa, hoe groot het land en z'n economie ook moge zijn.

Bovendien begint de Duitse export te slinken, waardoor de groei van het Duitse BBP zal uitkomen op amper 0,7 procent in 2012 volgens de verwachtingen. Dit in tegenstelling tot de indrukwekkende groei van 3 procent in 2011.

Alle ogen blijven dan ook gericht op Angela Merkel. Hoe lang zal zij de Europese schuldencrisis nog aanschouwen zonder drastische maatregelen te treffen? De huidige strategie van 'pappen en nathouden' lijkt volgens Pantelis zijn beste tijd te hebben gehad.

Het is nu kwestie van een daadkrachtig beleid door te drukken of de stekker uit het Europese project te trekken. Pantelis denkt nog altijd dat Duitsland uiteindelijk voor Europa zal kiezen.

Het totaal aantal personen zonder werk zit momenteel op 2,87 miljoen. Eerder hadden economen gerekend op een daling van het aantal werklozen met 10.000 personen.Alle ogen zijn nu gericht op Angela Merkel Alhoewel een negatief cijfer over de banenmarkt in Duitsland de economische trend nog niet keert, is het volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen wel een teken aan de wand. Duitsland kan uiteindelijk niet alleen opdraaien voor de crisis in Europa, hoe groot het land en z'n economie ook moge zijn. Bovendien begint de Duitse export te slinken, waardoor de groei van het Duitse BBP zal uitkomen op amper 0,7 procent in 2012 volgens de verwachtingen. Dit in tegenstelling tot de indrukwekkende groei van 3 procent in 2011. Alle ogen blijven dan ook gericht op Angela Merkel. Hoe lang zal zij de Europese schuldencrisis nog aanschouwen zonder drastische maatregelen te treffen? De huidige strategie van 'pappen en nathouden' lijkt volgens Pantelis zijn beste tijd te hebben gehad. Het is nu kwestie van een daadkrachtig beleid door te drukken of de stekker uit het Europese project te trekken. Pantelis denkt nog altijd dat Duitsland uiteindelijk voor Europa zal kiezen.