Het klinkt misschien verrassend in de oren, maar ook van de Amerikaanse regering wordt de geloofwaardigheid steeds zwaarder in twijfel getrokken. Het Witte Huis maakt positieve macro-economische cijfers bekend aan wiens waarheidsgehalte inmiddels zowat iedereen twijfelt.

Blijkt nu dat de regering van Barack Obama de cijfers over het begrotingstekort van vorig jaar een 'massagebeurt' heeft gegeven, zodat ze er beter uitzagen dan ze in werkelijkheid waren. De Obama-administratie meldde een tekort van 'slechts' 680 miljard dollar, maar het uiteindelijke cijfer zou eerder in de buurt van 1 miljard dollar liggen.

Het klinkt misschien verrassend in de oren, maar ook van de Amerikaanse regering wordt de geloofwaardigheid steeds zwaarder in twijfel getrokken. Het Witte Huis maakt positieve macro-economische cijfers bekend aan wiens waarheidsgehalte inmiddels zowat iedereen twijfelt. Blijkt nu dat de regering van Barack Obama de cijfers over het begrotingstekort van vorig jaar een 'massagebeurt' heeft gegeven, zodat ze er beter uitzagen dan ze in werkelijkheid waren. De Obama-administratie meldde een tekort van 'slechts' 680 miljard dollar, maar het uiteindelijke cijfer zou eerder in de buurt van 1 miljard dollar liggen.