Het gaat om een bedrag van 20 miljard dollar dat Citigroup wil terugbetalen, bedrag dat via een kapitaalverhoging zal worden opgehaald. Citigroup wil door de terugbetaling van de ontvangen steun controle op het uitbetalen van bonussen voorkomen.

Chief Executive Officer Vikram Pandit staat onder druk om een exit van het Troubled Asset Relief Program te realiseren, want Citigroup is nog de enige grote Amerikaanse bank die deels onder de vleugels van de staat leeft.

Buiten de banksector is dat wel nog het geval met verzekeraar American International Group en met autbedrijf General Motors. Het bericht over de terugbetaling van het TARP-geld werd nog niet officieel bekendgemaakt.

Het gaat om een bedrag van 20 miljard dollar dat Citigroup wil terugbetalen, bedrag dat via een kapitaalverhoging zal worden opgehaald. Citigroup wil door de terugbetaling van de ontvangen steun controle op het uitbetalen van bonussen voorkomen. Chief Executive Officer Vikram Pandit staat onder druk om een exit van het Troubled Asset Relief Program te realiseren, want Citigroup is nog de enige grote Amerikaanse bank die deels onder de vleugels van de staat leeft. Buiten de banksector is dat wel nog het geval met verzekeraar American International Group en met autbedrijf General Motors. Het bericht over de terugbetaling van het TARP-geld werd nog niet officieel bekendgemaakt.