Citigroup verraste door het eerste kwartaal winstgevend af te sluiten, waarbij de verliezen op kredieten gecompenseerd werden door winsten uit tradinginkomsten. De winst over het eerste kwartaal was de grootste die de bank realiseerde sinds het tweede kwartaal van 2007.

Per aandeel werd 15 dollarcent verdiend, waar de analisten op een licht verlies gerekend hadden. Na betaling van een dividend op de preferente aandelen was er een nettowinst van 4,40 miljard dollar, tegenover een verlies van 696 miljoen dollar twaalf maanden geleden.

CEO Vikram Pandit blijft niettemin voorzichtig wat de resultaten in de komende kwartalen betreft, gezien de moeilijke economische omgeving. Vooral de hoge werkloosheid in de VS blijft een bron van zorgen.

Citigroup verraste door het eerste kwartaal winstgevend af te sluiten, waarbij de verliezen op kredieten gecompenseerd werden door winsten uit tradinginkomsten. De winst over het eerste kwartaal was de grootste die de bank realiseerde sinds het tweede kwartaal van 2007. Per aandeel werd 15 dollarcent verdiend, waar de analisten op een licht verlies gerekend hadden. Na betaling van een dividend op de preferente aandelen was er een nettowinst van 4,40 miljard dollar, tegenover een verlies van 696 miljoen dollar twaalf maanden geleden. CEO Vikram Pandit blijft niettemin voorzichtig wat de resultaten in de komende kwartalen betreft, gezien de moeilijke economische omgeving. Vooral de hoge werkloosheid in de VS blijft een bron van zorgen.