Daar staat weliswaar fysieke Chinese vraag tegenover, maar in de afgelopen dagen en weken is voldoende gebleken dat die onvoldoende is om de goudprijs uit het dal te trekken. Grady stelt vast dat er een sterke correlatie bestaat tussen de evoluties op de groeimarkten en de goudprijs.

De financiële positie van de groeimarkten is vast en zeker ondermijnd door de groeivertraging in China en dat weegt op de goudprijs. Of met andere woorden: een eventueel herstel van de goudprijs is onlosmakelijk verbonden met wat er in de onmiddellijke toekomst op de groeimarkten zal gebeuren.

Daar staat weliswaar fysieke Chinese vraag tegenover, maar in de afgelopen dagen en weken is voldoende gebleken dat die onvoldoende is om de goudprijs uit het dal te trekken. Grady stelt vast dat er een sterke correlatie bestaat tussen de evoluties op de groeimarkten en de goudprijs. De financiële positie van de groeimarkten is vast en zeker ondermijnd door de groeivertraging in China en dat weegt op de goudprijs. Of met andere woorden: een eventueel herstel van de goudprijs is onlosmakelijk verbonden met wat er in de onmiddellijke toekomst op de groeimarkten zal gebeuren.