De index opgesteld door HSBC Holdings Plc samen met Markit Economics kwam vorige maand uit op 55,60, ten opzichte van 56,40 de maand voordien. Het was al de derde maand op rij dat de index daalde.

De Chinese regering heeft enige tijd geleden maatregelen aangekondigd om de economische groei af te remmen en die maatregelen lijken de gewenste effecten op te leveren.

Qu Hongbin, in Hong Kong als econoom werkzaam bij HSBC, is van mening dat het steeds duidelijker wordt dat de Chinese economische groei aan het vertragen is. Vooral de maatregelen om de vastgoedsector te doen afkoelen, lijken succes af te werpen.

Ook een non-manufacturing index opgesteld door de Federation of Logistics and Purchasing gaf een in mei een vertraging van de Chinese economie te zien.

De index opgesteld door HSBC Holdings Plc samen met Markit Economics kwam vorige maand uit op 55,60, ten opzichte van 56,40 de maand voordien. Het was al de derde maand op rij dat de index daalde. De Chinese regering heeft enige tijd geleden maatregelen aangekondigd om de economische groei af te remmen en die maatregelen lijken de gewenste effecten op te leveren. Qu Hongbin, in Hong Kong als econoom werkzaam bij HSBC, is van mening dat het steeds duidelijker wordt dat de Chinese economische groei aan het vertragen is. Vooral de maatregelen om de vastgoedsector te doen afkoelen, lijken succes af te werpen. Ook een non-manufacturing index opgesteld door de Federation of Logistics and Purchasing gaf een in mei een vertraging van de Chinese economie te zien.