Dat is natuurlijk pure nonsens. Bovendien is de kans klein dat de fallout van de kerncentrale van Fukushima via de wind het Chinese vasteland zal bereiken. De Chinezen maken zich dus zorgen om niets.

De paniek werd ingegeven door allerlei geruchten die via mobiele telefoons werden verspreid. Die geruchten wilden dat er een nucleaire rookpluim vanuit China over heel Azië aan het overwaaien was.

In de zuidelijke provincie Guangdong stegen de prijzen voor zout met een factor vijf tot tien. De warenhuizen werden bij wijze van spreken bestormd en waren op een mum van tijd door hun zoutvoorraad heen.

Dat is natuurlijk pure nonsens. Bovendien is de kans klein dat de fallout van de kerncentrale van Fukushima via de wind het Chinese vasteland zal bereiken. De Chinezen maken zich dus zorgen om niets. De paniek werd ingegeven door allerlei geruchten die via mobiele telefoons werden verspreid. Die geruchten wilden dat er een nucleaire rookpluim vanuit China over heel Azië aan het overwaaien was. In de zuidelijke provincie Guangdong stegen de prijzen voor zout met een factor vijf tot tien. De warenhuizen werden bij wijze van spreken bestormd en waren op een mum van tijd door hun zoutvoorraad heen.