Ook Canada bereidt zich voor op het aanslaan van het spaargeld in de vorm van een heffing op de deposito's bij de banken. Eigenlijk is die voorbereiding al langer aan de gang want de maatregel werd goedgekeurd precies een week nadat de bail-in voor Cyprus werd aangekondigd.

De Canadese regering wil in geval van nood beroep kunnen doen op het geld van de spaarders voor de redding van banken die belangrijk zijn voor het systeem. De Canadezen zijn zich nauwelijks bewust van het feit dat de maatregel werd ingevoerd, van protest was dan ook geen sprake.

Ook Canada bereidt zich voor op het aanslaan van het spaargeld in de vorm van een heffing op de deposito's bij de banken. Eigenlijk is die voorbereiding al langer aan de gang want de maatregel werd goedgekeurd precies een week nadat de bail-in voor Cyprus werd aangekondigd. De Canadese regering wil in geval van nood beroep kunnen doen op het geld van de spaarders voor de redding van banken die belangrijk zijn voor het systeem. De Canadezen zijn zich nauwelijks bewust van het feit dat de maatregel werd ingevoerd, van protest was dan ook geen sprake.