Uiteindelijk haalde Griekenland 1,625 miljard euro op aan een gemiddelde rentevoet van 4,65%. Die rente ligt onder de rente van 5% die het land moet betalen in het kader van het reddingsplan.

De interesse voor de Griekse staatsobligaties was groot, de emissie werd uiteindelijk 3,64x overschreven. Dankzij de geslaagde emissie is het vertrouwen in een come-back van Griekenland op de financiële markten opnieuw toegenomen.

Peter Chatwell, fixed- income strateeg bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, is van mening dat Griekenland stilaan mag denken aan een terugkeer op de financiële markten.

Die terugkeer zou wel eens sneller dan verwacht kunnen gebeuren.

Tussen 10 en 23 juli vervallen staatsobligaties voor een bedrag van 4,50 miljard euro, die niet geheel worden gedekt door het noodplan. Griekenland kan dus opnieuw naar de markt komen in de volgende dagen.

Uiteindelijk haalde Griekenland 1,625 miljard euro op aan een gemiddelde rentevoet van 4,65%. Die rente ligt onder de rente van 5% die het land moet betalen in het kader van het reddingsplan. De interesse voor de Griekse staatsobligaties was groot, de emissie werd uiteindelijk 3,64x overschreven. Dankzij de geslaagde emissie is het vertrouwen in een come-back van Griekenland op de financiële markten opnieuw toegenomen. Peter Chatwell, fixed- income strateeg bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, is van mening dat Griekenland stilaan mag denken aan een terugkeer op de financiële markten. Die terugkeer zou wel eens sneller dan verwacht kunnen gebeuren. Tussen 10 en 23 juli vervallen staatsobligaties voor een bedrag van 4,50 miljard euro, die niet geheel worden gedekt door het noodplan. Griekenland kan dus opnieuw naar de markt komen in de volgende dagen.