Mantegua was overigens niet de enige die waarschuwde, ook op andere plaatsen in de emerging markets werd de vrees uitgesproken voor onverwachte gebeurtenissen op de financiële markten. Inmiddels lijkt de valuta-oorlog waar voor gewaarschuwd was in alle hevigheid zijn losgebarsten.

De Indische rupee en de Turkse lira zijn teruggevallen tot recordniveaus tegenover de dollar, terwijl de Indonesische rupia een dieptepunt voor de afgelopen vier jaar liet optekenen. Ook Mexico, Zuid-Korea, Brazilië enzovoort voelen druk op hun munten. Die druk zou in de komende dagen nog kunnen toenemen.

Mantegua was overigens niet de enige die waarschuwde, ook op andere plaatsen in de emerging markets werd de vrees uitgesproken voor onverwachte gebeurtenissen op de financiële markten. Inmiddels lijkt de valuta-oorlog waar voor gewaarschuwd was in alle hevigheid zijn losgebarsten. De Indische rupee en de Turkse lira zijn teruggevallen tot recordniveaus tegenover de dollar, terwijl de Indonesische rupia een dieptepunt voor de afgelopen vier jaar liet optekenen. Ook Mexico, Zuid-Korea, Brazilië enzovoort voelen druk op hun munten. Die druk zou in de komende dagen nog kunnen toenemen.