Door te snel de overheidstekorten te willen reduceren, dreigt het economisch herstel in de kiem te worden gesmoord. Het VK en de eurozone geloven dat besparingen op langere termijn de economische groei kunnen stimuleren, maar dat is in zijn ogen een misvatting.

Het is belangrijk dat er geld ter beschikking staat om te worden uitgegeven, aldus Gross. De overheden geloven dat de obligatiemarkten eisen dat de tekorten in recordtempo worden afgebouwd, maar dat is wel degelijk een misverstand. Een geleidelijke aanpak is veel verstandiger.

Door te snel de overheidstekorten te willen reduceren, dreigt het economisch herstel in de kiem te worden gesmoord. Het VK en de eurozone geloven dat besparingen op langere termijn de economische groei kunnen stimuleren, maar dat is in zijn ogen een misvatting. Het is belangrijk dat er geld ter beschikking staat om te worden uitgegeven, aldus Gross. De overheden geloven dat de obligatiemarkten eisen dat de tekorten in recordtempo worden afgebouwd, maar dat is wel degelijk een misverstand. Een geleidelijke aanpak is veel verstandiger.