Ook bij haar commentaren bij de meest recente vergadering van de Fed toverde Yellen een argument uit de hoed dat betrekking had op de arbeidsmarkt.

Het was analisten wereldwijd immers zeker niet ontgaan dat de Amerikaanse inflatie zich de laatste tijd terug in de schijnwerkers heeft weten te werken, hetgeen de vrees om "achter de curve te vallen" nadrukkelijk(er) op de agenda te plaatsen.

Het tegenargument van Yellen was echter ontwapenend door zijn eenvoud. Ze omschreef de recente beweging als een anomalie, een tijdelijke afwijking van de lange termijntrend van lage inflatie. "Noise" is hiervoor de geijkte statistische term die omschrijft dat de waarnemingen slechts om toevallige redenen een verschil vertonen met de trend die men veronderstelt. Opnieuw moeilijk te weerleggen als argument. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Ook bij haar commentaren bij de meest recente vergadering van de Fed toverde Yellen een argument uit de hoed dat betrekking had op de arbeidsmarkt. Het was analisten wereldwijd immers zeker niet ontgaan dat de Amerikaanse inflatie zich de laatste tijd terug in de schijnwerkers heeft weten te werken, hetgeen de vrees om "achter de curve te vallen" nadrukkelijk(er) op de agenda te plaatsen. Het tegenargument van Yellen was echter ontwapenend door zijn eenvoud. Ze omschreef de recente beweging als een anomalie, een tijdelijke afwijking van de lange termijntrend van lage inflatie. "Noise" is hiervoor de geijkte statistische term die omschrijft dat de waarnemingen slechts om toevallige redenen een verschil vertonen met de trend die men veronderstelt. Opnieuw moeilijk te weerleggen als argument. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.