De Hang Seng Index in Hong Kong heeft bijvoorbeeld moeite om in de buurt van de nullijn stand te houden. Toch heerst er een relatieve kalmte op de markten.

Bij de beleggers ebt de vrees voor een escalatie van de eurocrisis snel weg. Griekenland kan vandaag nog een regering krijgen, terwijl de Spaanse rente gisteren in de loop van de dag toch weer wat naar beneden kan. Morgen wil Spanje echter opnieuw obligaties veilen.

Risico dat Griekenland eurozone snel gaat verlaten, is fors afgenomen

Samaras' New Democracy die beloofde de voor de 'bail out' afgesproken bezuinigingen door te voeren, heeft met 30% van de stemmen de Griekse verkiezingen gewonnen.

De partij heeft genoeg zetels om samen met de Pasok, die ook achter de bezuinigingen staat, een regering te vormen: samen hebben zij 163 van de 300 zetels (gebaseerd op 85% van de stemmen geteld).

Het risico dat Griekenland de Eurozone snel verlaat is volgens Theodoor Gilissen Bankiers nu fors afgenomen. Naast de opluchting over Griekenland zal/ging de aandacht aan het begin van de week ook uitgaan naar de G20 gisteren en eergisteren en het rentebesluit van het FOMC vanavond.

Later in de week zal de aandacht wat meer naar de cijfers uitgaan: donderdag komt een eerste indruk van de inkoopmanagersindices over juni.

De Hang Seng Index in Hong Kong heeft bijvoorbeeld moeite om in de buurt van de nullijn stand te houden. Toch heerst er een relatieve kalmte op de markten. Bij de beleggers ebt de vrees voor een escalatie van de eurocrisis snel weg. Griekenland kan vandaag nog een regering krijgen, terwijl de Spaanse rente gisteren in de loop van de dag toch weer wat naar beneden kan. Morgen wil Spanje echter opnieuw obligaties veilen. Risico dat Griekenland eurozone snel gaat verlaten, is fors afgenomen Samaras' New Democracy die beloofde de voor de 'bail out' afgesproken bezuinigingen door te voeren, heeft met 30% van de stemmen de Griekse verkiezingen gewonnen. De partij heeft genoeg zetels om samen met de Pasok, die ook achter de bezuinigingen staat, een regering te vormen: samen hebben zij 163 van de 300 zetels (gebaseerd op 85% van de stemmen geteld). Het risico dat Griekenland de Eurozone snel verlaat is volgens Theodoor Gilissen Bankiers nu fors afgenomen. Naast de opluchting over Griekenland zal/ging de aandacht aan het begin van de week ook uitgaan naar de G20 gisteren en eergisteren en het rentebesluit van het FOMC vanavond. Later in de week zal de aandacht wat meer naar de cijfers uitgaan: donderdag komt een eerste indruk van de inkoopmanagersindices over juni.