Dat kunnen Portugal, Spanje, Italië of Ierland zijn, maar Elliott vermeldt als vijfde land ook nadrukkelijk België. In een worst-case scenario kunnen zelfs verschillende landen bankroet gaan, met alle gevolgen van dien. Vraag is of de euro in een dergelijk scenario kan blijven bestaan.

Ruziënde politici

Het bankroet van één of meerdere landen uit de eurozone kan het

gevolg zijn wanneer de politici er op middellange termijn niet in slagen om een geloofwaardige oplossing voor de eurocrisis te bedenken. Van zo'n oplossing zijn we in ieder geval nog een heel stuk verwijderd.

Een ander scenario kan er volgens Elliott uit bestaan dat er wel een overeenkomst tussen de politieke leiders wordt bereikt, maar dat die uiteindelijk niet kan worden uitgevoerd vanwege binnenlandse protesten in de verschillende landen die deel uitmaken van de eurozone.

Dat kunnen Portugal, Spanje, Italië of Ierland zijn, maar Elliott vermeldt als vijfde land ook nadrukkelijk België. In een worst-case scenario kunnen zelfs verschillende landen bankroet gaan, met alle gevolgen van dien. Vraag is of de euro in een dergelijk scenario kan blijven bestaan. Ruziënde politici Het bankroet van één of meerdere landen uit de eurozone kan het gevolg zijn wanneer de politici er op middellange termijn niet in slagen om een geloofwaardige oplossing voor de eurocrisis te bedenken. Van zo'n oplossing zijn we in ieder geval nog een heel stuk verwijderd. Een ander scenario kan er volgens Elliott uit bestaan dat er wel een overeenkomst tussen de politieke leiders wordt bereikt, maar dat die uiteindelijk niet kan worden uitgevoerd vanwege binnenlandse protesten in de verschillende landen die deel uitmaken van de eurozone.