Ook wij Belgen zullen langer moeten werken dan na ons 65ste. Eén van de redenen is natuurlijk ook de deficieten waar de overheid mee wordt geconfronteerd, maar ook de demografische piramide speelt een rol.

Binnen afzienbare zullen er te weinig actieven zijn om de niet-actieven te financieren. Maar langer werken stuit op heel wat weerstand. De klachten daarover zijn bekend: veel mensen voelen zich op een bepaalde leeftijd niet meer in staat om te blijven presteren.

Maar misschien hoeft dat ook niet, in de VS wordt volop geëxperimenteerd met tools die het moeten toelaten om langer te blijven werken.

Jacquelyn James van Boston College's Sloan Center on Aging & Work, maakte daar een uitgebreide studie over. Steeds meer Amerikaanse bedrijven bieden flexibele werktijden aan, terwijl allerlei andere aanpassingen op de werkvloer gebeuren om langer werken mogelijk te maken.

Ook wij Belgen zullen langer moeten werken dan na ons 65ste. Eén van de redenen is natuurlijk ook de deficieten waar de overheid mee wordt geconfronteerd, maar ook de demografische piramide speelt een rol. Binnen afzienbare zullen er te weinig actieven zijn om de niet-actieven te financieren. Maar langer werken stuit op heel wat weerstand. De klachten daarover zijn bekend: veel mensen voelen zich op een bepaalde leeftijd niet meer in staat om te blijven presteren. Maar misschien hoeft dat ook niet, in de VS wordt volop geëxperimenteerd met tools die het moeten toelaten om langer te blijven werken. Jacquelyn James van Boston College's Sloan Center on Aging & Work, maakte daar een uitgebreide studie over. Steeds meer Amerikaanse bedrijven bieden flexibele werktijden aan, terwijl allerlei andere aanpassingen op de werkvloer gebeuren om langer werken mogelijk te maken.