Toyota Motor, het grootste autobedrijf in de wereld, spreekt van 145.000 wagens, Honda van 46.600 wagens en trucks en van 5000 motorfietsen, Mitsubishi van 15.000 auto's.

Mazda heeft in de fabrieken van Hiroshima en Hofu de productie van nieuwe modellen stopgezet. Als gevolg daarvan heeft het Duitse Merck eveneens problemen want de autobedrijven hebben ook minder autolak nodig.

Merck heeft overigens zelf ook rechtstreeks te maken met de nucleaire ramp in Japan. Het bedrijf heeft een vestiging op iets meer dan 40 kilometer van de Fukushima Dai-Ichi plant waar de ramp plaatsvond.

Toyota Motor, het grootste autobedrijf in de wereld, spreekt van 145.000 wagens, Honda van 46.600 wagens en trucks en van 5000 motorfietsen, Mitsubishi van 15.000 auto's. Mazda heeft in de fabrieken van Hiroshima en Hofu de productie van nieuwe modellen stopgezet. Als gevolg daarvan heeft het Duitse Merck eveneens problemen want de autobedrijven hebben ook minder autolak nodig. Merck heeft overigens zelf ook rechtstreeks te maken met de nucleaire ramp in Japan. Het bedrijf heeft een vestiging op iets meer dan 40 kilometer van de Fukushima Dai-Ichi plant waar de ramp plaatsvond.