Volgens de Markit iBoxx Euro Non-Financials Index daalden Italiaanse staatsobligaties vorig jaar zelfs met 31% in koers. De koersen van die obligaties waren zo sterk gedaald dat er in feite al met een faillissement rekening werd gehouden.

Angelo Drusiani, fondsmanager bij Banca Albertini Syz & C. in Milaan, merkt op dat ook de bedrijfsobligatiesnu profiteren van het LTRO-geld, de goedkope kredieten die door de ECB ter beschikking van de banken worden gesteld. Dat verklaart hun fors herstel in de afgelopen weken.

Volgens de Markit iBoxx Euro Non-Financials Index daalden Italiaanse staatsobligaties vorig jaar zelfs met 31% in koers. De koersen van die obligaties waren zo sterk gedaald dat er in feite al met een faillissement rekening werd gehouden. Angelo Drusiani, fondsmanager bij Banca Albertini Syz & C. in Milaan, merkt op dat ook de bedrijfsobligatiesnu profiteren van het LTRO-geld, de goedkope kredieten die door de ECB ter beschikking van de banken worden gesteld. Dat verklaart hun fors herstel in de afgelopen weken.