In Europa is de situatie niet beter, vooral de Zuid-Europese landen zitten tot over de oren in de schulden. Tot zover hoorden we weinig zeggen over Azië, afgezien natuurlijk van de problemen die China ondervindt met het schaduwbankieren. Maar ook andere Aziatische landen hebben grote schulden opgebouwd.

Het volstaat om te kijken naar de verhouding van de schulden ten opzichte van het BBP om de ernst van het probleem in te schatten. De schulden werden aangegaan om de economische groei te ondersteunen, een strategie die echter niet de gewenste resultaten heeft opgeleverd.

In Europa is de situatie niet beter, vooral de Zuid-Europese landen zitten tot over de oren in de schulden. Tot zover hoorden we weinig zeggen over Azië, afgezien natuurlijk van de problemen die China ondervindt met het schaduwbankieren. Maar ook andere Aziatische landen hebben grote schulden opgebouwd. Het volstaat om te kijken naar de verhouding van de schulden ten opzichte van het BBP om de ernst van het probleem in te schatten. De schulden werden aangegaan om de economische groei te ondersteunen, een strategie die echter niet de gewenste resultaten heeft opgeleverd.