De vraag is echter hoe gezond die groei kan worden genoemd. De Chinese economie zou hoofdzakelijk groeien door de kapitaalstromen afkomstig van beleggingsvehikels waarover nauwelijks controle mogelijk is. Die beleggingsvehikels nemen kredieten op, met alle gevolgen van dien.

Frederic Neumann, MD & Co-Head of Asian Economics Research bij HSBC, drukte vanmorgen zijn bezorgdheid over de manier waarop de groei in China, maar ook in andere Aziatische landen, wordt gefinancierd.

Ook Azië kijkt op tegen een enorme schuldenberg, aldus Neumann en daar lijkt niemand zich echt bewust van te zijn.

De vraag is echter hoe gezond die groei kan worden genoemd. De Chinese economie zou hoofdzakelijk groeien door de kapitaalstromen afkomstig van beleggingsvehikels waarover nauwelijks controle mogelijk is. Die beleggingsvehikels nemen kredieten op, met alle gevolgen van dien. Frederic Neumann, MD & Co-Head of Asian Economics Research bij HSBC, drukte vanmorgen zijn bezorgdheid over de manier waarop de groei in China, maar ook in andere Aziatische landen, wordt gefinancierd. Ook Azië kijkt op tegen een enorme schuldenberg, aldus Neumann en daar lijkt niemand zich echt bewust van te zijn.