Goldman Sachs verlaagde de groeiprognoses voor een aantal Chinese bedrijven, precies omwille van de economische zorgen. Voor dit jaar wordt een groei van de bedrijfswinsten met 1,80% verwacht, waar voordien gerekend werd op een groei met nog 6%. Ook de groeiprognoses voor volgend jaar werden naar beneden aangepast.

Chinese beurs kan zich maar niet herstellen

Zolang de dalende weerstandlijn in de MSCI USD World index niet opwaarts wordt doorbroken, blijft volgens Theodoor Gilissen Bankiers de ontwikkeling van een kleiner (h)oofd(s)chouderpatroon tot de mogelijkheden behoren. Vraag en aanbod zijn elkaar genaderd zonder dat duidelijk wordt welke van de twee de overhand zal krijgen.

De Chinese aandelenmarkt lijkt zich niet kunnen herstellen van de opgelopen klap in 2008. Herstelpogingen na de bodem in 2009 leverde een proces op van lagere toppen, waarbij de CSI-300 index nu terug is op het niveau van 13 maart 2009.

Op 9 maart bereikte de MSCI USD World index destijds het dieptepunt in deze eeuw.

De Japanse aandelenindex wordt opnieuw onder het 20-daags koersgemiddelde gedrukt bij een dalend 120-daags koersgemiddelde.

De lange termijn verkoopdruk blijft volgens Theodoor Gilissen Bankiers de Japanse beurs voortdurend parten spelen. De Noord-Amerikaanse aandelenmarkt test in euro's gemeten de top uit 2007.

Goldman Sachs verlaagde de groeiprognoses voor een aantal Chinese bedrijven, precies omwille van de economische zorgen. Voor dit jaar wordt een groei van de bedrijfswinsten met 1,80% verwacht, waar voordien gerekend werd op een groei met nog 6%. Ook de groeiprognoses voor volgend jaar werden naar beneden aangepast. Chinese beurs kan zich maar niet herstellen Zolang de dalende weerstandlijn in de MSCI USD World index niet opwaarts wordt doorbroken, blijft volgens Theodoor Gilissen Bankiers de ontwikkeling van een kleiner (h)oofd(s)chouderpatroon tot de mogelijkheden behoren. Vraag en aanbod zijn elkaar genaderd zonder dat duidelijk wordt welke van de twee de overhand zal krijgen. De Chinese aandelenmarkt lijkt zich niet kunnen herstellen van de opgelopen klap in 2008. Herstelpogingen na de bodem in 2009 leverde een proces op van lagere toppen, waarbij de CSI-300 index nu terug is op het niveau van 13 maart 2009. Op 9 maart bereikte de MSCI USD World index destijds het dieptepunt in deze eeuw. De Japanse aandelenindex wordt opnieuw onder het 20-daags koersgemiddelde gedrukt bij een dalend 120-daags koersgemiddelde. De lange termijn verkoopdruk blijft volgens Theodoor Gilissen Bankiers de Japanse beurs voortdurend parten spelen. De Noord-Amerikaanse aandelenmarkt test in euro's gemeten de top uit 2007.