Maar niet alleen individuen sparen meer, ook bedrijven zitten steeds vaker op hun geld. De cashposities bij de bedrijven heeft in de afgelopen maanden nieuwe recordniveaus bereikt.

Ondernemingen uit de niet-financiële sector uit de S&P 500 bezaten op het einde van het eerste kwartaal 837 miljard dollar in cash, of 26% meer dan over dezelfde periode vorig jaar.

Dat is een ongewoon hoog bedrag, volgens S&P ruim het dubbele van het gemiddelde sinds 1999. De savings rate bij Amerikaanse huisgezinnen steeg anderzijds tot 6,40% in juni en dat was dan weer het hoogste niveau in een jaar.

Maar niet alleen individuen sparen meer, ook bedrijven zitten steeds vaker op hun geld. De cashposities bij de bedrijven heeft in de afgelopen maanden nieuwe recordniveaus bereikt. Ondernemingen uit de niet-financiële sector uit de S&P 500 bezaten op het einde van het eerste kwartaal 837 miljard dollar in cash, of 26% meer dan over dezelfde periode vorig jaar. Dat is een ongewoon hoog bedrag, volgens S&P ruim het dubbele van het gemiddelde sinds 1999. De savings rate bij Amerikaanse huisgezinnen steeg anderzijds tot 6,40% in juni en dat was dan weer het hoogste niveau in een jaar.