Er zal meer tijd nodig zijn om tot een totale oplossing van de schuldencrisis te komen, wat kan leiden tot meer volatiliteit.

Wellicht dat de financiële markten er uiteindelijk in zullen slagen om politici te dwingen tot meer daadkracht.

De macro-economische cijfers van de afgelopen weken laten het beeld zien dat de eurozone licht krimpt en dat economie in de Verenigde Staten zwak blijft, maar wel iets groeit en zelfs iets harder zal gaan groeien in het vierde kwartaal van dit jaar.

De cijfers vanuit de opkomende markten tonen een beeld van groeivertraging als gevolg van de minder goede exportmogelijkheden naar de Eurozone en de trage wereldhandel in het algemeen.

Er zal meer tijd nodig zijn om tot een totale oplossing van de schuldencrisis te komen, wat kan leiden tot meer volatiliteit. Wellicht dat de financiële markten er uiteindelijk in zullen slagen om politici te dwingen tot meer daadkracht. De macro-economische cijfers van de afgelopen weken laten het beeld zien dat de eurozone licht krimpt en dat economie in de Verenigde Staten zwak blijft, maar wel iets groeit en zelfs iets harder zal gaan groeien in het vierde kwartaal van dit jaar. De cijfers vanuit de opkomende markten tonen een beeld van groeivertraging als gevolg van de minder goede exportmogelijkheden naar de Eurozone en de trage wereldhandel in het algemeen.