Korte beursweek achter de rug

Vorige week was een korte beursweek, want op (Goede) vrijdag waren veel beurzen gesloten en op Paasmaandag dat eveneens. De afgelopen week begon op de meeste beurzen uitermate positief, maar gaandeweg nam de risico-aversie toe.

Per saldo verloren de beurzen volgens ABN Amro tot en met woensdag in de Verenigde Staten iets minder dan 1% en in Europa veelal meer dan 2%. Twee factoren waren daar in hoofdzaak voor verantwoordelijk. In de eerste plaats kwamen er wat zorgelijke berichten vanuit de Federal Reserve en de ECB; en in de tweede plaats laaide de vrees voor besmetting van de Europese schuldencrisis weer eens op.

Weinig bedrijfsresultaten op komst

Deze week worden er volgens ABN Amro nog steeds weinig bedrijfsresultaten gepubliceerd. Google is een uitzondering op donderdag, evenals Wells Fargo en JP MorganChase op vrijdag. Vanavond zijn er natuurlijk al de cijfers van Alcoa.

Na de publicatie van de Amerikaanse arbeidsmarktgegevens over maart op Goede Vrijdag, zal de aandacht de komende week ook uitgaan naar de Verenigde Staten. Woensdag wordt het "beige book" gepubliceerd, waarin de Fed de ontwikkeling van de economie in de verschillende districten beschrijft en op donderdag volgen gegevens over de producentenprijzen.

Korte beursweek achter de rug Vorige week was een korte beursweek, want op (Goede) vrijdag waren veel beurzen gesloten en op Paasmaandag dat eveneens. De afgelopen week begon op de meeste beurzen uitermate positief, maar gaandeweg nam de risico-aversie toe. Per saldo verloren de beurzen volgens ABN Amro tot en met woensdag in de Verenigde Staten iets minder dan 1% en in Europa veelal meer dan 2%. Twee factoren waren daar in hoofdzaak voor verantwoordelijk. In de eerste plaats kwamen er wat zorgelijke berichten vanuit de Federal Reserve en de ECB; en in de tweede plaats laaide de vrees voor besmetting van de Europese schuldencrisis weer eens op. Weinig bedrijfsresultaten op komst Deze week worden er volgens ABN Amro nog steeds weinig bedrijfsresultaten gepubliceerd. Google is een uitzondering op donderdag, evenals Wells Fargo en JP MorganChase op vrijdag. Vanavond zijn er natuurlijk al de cijfers van Alcoa. Na de publicatie van de Amerikaanse arbeidsmarktgegevens over maart op Goede Vrijdag, zal de aandacht de komende week ook uitgaan naar de Verenigde Staten. Woensdag wordt het "beige book" gepubliceerd, waarin de Fed de ontwikkeling van de economie in de verschillende districten beschrijft en op donderdag volgen gegevens over de producentenprijzen.