De economische cijfers komende van de euzozone vallen over de laatste paar weken behoorlijk tegen. Dit is trouwens een wereldwijd gegeven.

Ook de laatste cijfers uit landen zoals China en Amerika zijn aan de zwakke kant. Dit verhaal doorkruist de visie van Philippe Gijsels van BNP Paribas dat de wereldeconomie en ook de economie van de eurozone aan het begin van een langzaam maar zeker herstel staat.

Natuurlijk is het te vroeg om op basis van enkele cijfers grote conclusies gaan te trekken. Maar de verbetering die de vooruitlopende indicatoren aangaven is voorlopig niet veel soeps.

Dit kan natuurlijk voor een groot stuk te maken hebben met de nieuwe golf van onzekerheid met betrekking tot een aantal landen in de Eurozone zoals Cyprus en Portugal.

De economische cijfers komende van de euzozone vallen over de laatste paar weken behoorlijk tegen. Dit is trouwens een wereldwijd gegeven. Ook de laatste cijfers uit landen zoals China en Amerika zijn aan de zwakke kant. Dit verhaal doorkruist de visie van Philippe Gijsels van BNP Paribas dat de wereldeconomie en ook de economie van de eurozone aan het begin van een langzaam maar zeker herstel staat. Natuurlijk is het te vroeg om op basis van enkele cijfers grote conclusies gaan te trekken. Maar de verbetering die de vooruitlopende indicatoren aangaven is voorlopig niet veel soeps. Dit kan natuurlijk voor een groot stuk te maken hebben met de nieuwe golf van onzekerheid met betrekking tot een aantal landen in de Eurozone zoals Cyprus en Portugal.