Enkele analisten gaven aan de telefoon ruiterlijk toe dat ze er nog niet uit waren. Er zijn te veel 'als' en 'indien''s om al een exacte waarde op het aandeel Fortis te plakken.

Hoewel de uitslag van de stemming niet echt als een verrassing kwam, had alleen Bank Degroof al een alternatief scenario in gedachten. Ivan Lathouders gaf enkele dagen geleden een neutraal advies voor Fortis, met een koersdoel van 1,60 euro. Dat advies gold echter alleen in geval van een ja-stem.

In geval van een neen-stem stelde Lathouders dat zowel het advies als het koersdoel herbekeken moeten worden wegens de aldus ontstane onzekerheid. Een neen-stem zou de doos van Pandora met al haar kwalen kunnen openen, aldus nog Lathouders.

Er is dan een nieuwe deal mogelijk, maar die zal waarschijnlijk niet in het voordeel van de Fortis-aandeelhouders zijn. De waarde van het aandeel zou dan lager worden dan in het geval van een ja-stem, rekening gehouden met de kosten van nog meer gerechtszaken en met de onzekerheid rond de activa van de groep. Vanavond was Lathouders niet voor commentaar bereikbaar.

Bij KBC Securities was Dirk Peeters wel bereikbaar. Hij handhaaft zijn koopadvies en zijn koersdoel van 2,50 euro, maar geeft toe dat de onzekerheid is toegenomen. Een uiteindelijke oplossing kan worden bereikt via onderhandelingen of via de rechtbank. Die onderhandelingen gelden met name ook voor de portefeuille aan gestructureerde producten.

Bij Petercam was de Fortis-specialist niet bereikbaar, maar kregen we wel Geert Noels aan de lijn. Die stelt dat de affaire gevolgen voor iedereen heeft. Fortis is namelijk een systemische bank, met grote impact op het economisch-financieel systeem, en overstijgt daarmee het belang van alleen maar de aandeelhouders. Uiteindelijk zullen alle belastingaandeelhouders mee opdraaien voor de rekening.

Enkele analisten gaven aan de telefoon ruiterlijk toe dat ze er nog niet uit waren. Er zijn te veel 'als' en 'indien''s om al een exacte waarde op het aandeel Fortis te plakken. Hoewel de uitslag van de stemming niet echt als een verrassing kwam, had alleen Bank Degroof al een alternatief scenario in gedachten. Ivan Lathouders gaf enkele dagen geleden een neutraal advies voor Fortis, met een koersdoel van 1,60 euro. Dat advies gold echter alleen in geval van een ja-stem. In geval van een neen-stem stelde Lathouders dat zowel het advies als het koersdoel herbekeken moeten worden wegens de aldus ontstane onzekerheid. Een neen-stem zou de doos van Pandora met al haar kwalen kunnen openen, aldus nog Lathouders. Er is dan een nieuwe deal mogelijk, maar die zal waarschijnlijk niet in het voordeel van de Fortis-aandeelhouders zijn. De waarde van het aandeel zou dan lager worden dan in het geval van een ja-stem, rekening gehouden met de kosten van nog meer gerechtszaken en met de onzekerheid rond de activa van de groep. Vanavond was Lathouders niet voor commentaar bereikbaar. Bij KBC Securities was Dirk Peeters wel bereikbaar. Hij handhaaft zijn koopadvies en zijn koersdoel van 2,50 euro, maar geeft toe dat de onzekerheid is toegenomen. Een uiteindelijke oplossing kan worden bereikt via onderhandelingen of via de rechtbank. Die onderhandelingen gelden met name ook voor de portefeuille aan gestructureerde producten. Bij Petercam was de Fortis-specialist niet bereikbaar, maar kregen we wel Geert Noels aan de lijn. Die stelt dat de affaire gevolgen voor iedereen heeft. Fortis is namelijk een systemische bank, met grote impact op het economisch-financieel systeem, en overstijgt daarmee het belang van alleen maar de aandeelhouders. Uiteindelijk zullen alle belastingaandeelhouders mee opdraaien voor de rekening.