En eens die coalitie gevormd zal het volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nog maar afwachten worden in hoeverre de afspraken met Europa zullen gehonoreerd worden.

Wat Frankrijk betreft is er een stuk minder onzekerheid omdat de markt er momenteel vanuit gaat dat Hollande, die in de peilingen voor ligt, zal winnen.

Dus dat zal dan zeker niet als een grote verrassing komen. Wat meer onzeker blijft is het toekomstige beleid. Zal het daadwerkelijk minder pro-Europa zijn? De praktijk leert ons dat in de politiek de soep vaak minder warm wordt gedronken dan als ze wordt opgediend.

Tal van onzekerheden blijven boven de markten hangen

Desalniettemin blijven er nog heel wat onzekerheden boven de markt hangen. Niet in het minste de vertraging van de Europese economie in het algemeen en van Spanje in het bijzonder baart zorgen.

Daarenboven heeft de ECB aangegeven dat ze weliswaar klaar staan om in te grijpen indien nodig, maar dat ze het vandaag niet nodig vinden. Dus van die kant is voorlopig geen "hulp" voor de markten te verwachten.

De kans is dus niet denkkbeldig dat we na het uitzonderlijk sterke eerste kwartaal nog wat langer in de chuidige correctie/consolidatiefase gevangen blijven. En dus tot nu toe is dit jaar dus een "light version" van vorig jaar. Seasonality anyone?, zo vraagt Gijsels zich af.

En eens die coalitie gevormd zal het volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nog maar afwachten worden in hoeverre de afspraken met Europa zullen gehonoreerd worden. Wat Frankrijk betreft is er een stuk minder onzekerheid omdat de markt er momenteel vanuit gaat dat Hollande, die in de peilingen voor ligt, zal winnen. Dus dat zal dan zeker niet als een grote verrassing komen. Wat meer onzeker blijft is het toekomstige beleid. Zal het daadwerkelijk minder pro-Europa zijn? De praktijk leert ons dat in de politiek de soep vaak minder warm wordt gedronken dan als ze wordt opgediend.Tal van onzekerheden blijven boven de markten hangen Desalniettemin blijven er nog heel wat onzekerheden boven de markt hangen. Niet in het minste de vertraging van de Europese economie in het algemeen en van Spanje in het bijzonder baart zorgen. Daarenboven heeft de ECB aangegeven dat ze weliswaar klaar staan om in te grijpen indien nodig, maar dat ze het vandaag niet nodig vinden. Dus van die kant is voorlopig geen "hulp" voor de markten te verwachten. De kans is dus niet denkkbeldig dat we na het uitzonderlijk sterke eerste kwartaal nog wat langer in de chuidige correctie/consolidatiefase gevangen blijven. En dus tot nu toe is dit jaar dus een "light version" van vorig jaar. Seasonality anyone?, zo vraagt Gijsels zich af.