Vanmorgen kostte een troy ounce goud in Seoel 1363,20 dollar, of 0,20% minder dan het slotniveau van gisteren in New York. Op maandbasis stevent de goudprijs op een stijging af, al de vierde op rij.

Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group, is van mening dat een uitbreiding van de crisis richting Portugal en Spanje de vraag naar goud kan stimuleren.

Richard Sichel, chief investment officer bij Philadelphia Trust Co, is van mening dat de beleggers steeds minder goed met onzekerheid kunnen leven. Niemand weet wat er volgende maand gaat gebeuren, laat staan volgend jaar.

Vanmorgen kostte een troy ounce goud in Seoel 1363,20 dollar, of 0,20% minder dan het slotniveau van gisteren in New York. Op maandbasis stevent de goudprijs op een stijging af, al de vierde op rij. Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group, is van mening dat een uitbreiding van de crisis richting Portugal en Spanje de vraag naar goud kan stimuleren. Richard Sichel, chief investment officer bij Philadelphia Trust Co, is van mening dat de beleggers steeds minder goed met onzekerheid kunnen leven. Niemand weet wat er volgende maand gaat gebeuren, laat staan volgend jaar.