Met name de bezitters van de meest risicovolle obligaties zouden het grootste risico lopen. Geruchten over het niet kunnen voldoen aan alle aangegane verplichtingen werden echter bevestigd nog ontkend.

Ierland blijft zodoende een bron van kopzorgen. De spread tussen Ierse en Duitse staatsobligaties is gisteren opgelopen tot 4,30%, of de grootste spread ooit. De Ierse economie is in het tweede kwartaal bovendien gekrompen, wat nog eens extra op het sentiment woog.

De spread op de Ierse credit-default swaps met een looptijd van vijf jaar steeg donderdagmorgen tot 490 basispunten, ten opzichte van 460 basispunten de dag voordien.

Wanneer Anglo Irish Bank niet alle obligatiehouders zou kunnen terugbetalen, neemt de kans op een reddingsplan voor Ierland toe. De staat is namelijk hoofdaandeelhouder van deze bank.

Met name de bezitters van de meest risicovolle obligaties zouden het grootste risico lopen. Geruchten over het niet kunnen voldoen aan alle aangegane verplichtingen werden echter bevestigd nog ontkend. Ierland blijft zodoende een bron van kopzorgen. De spread tussen Ierse en Duitse staatsobligaties is gisteren opgelopen tot 4,30%, of de grootste spread ooit. De Ierse economie is in het tweede kwartaal bovendien gekrompen, wat nog eens extra op het sentiment woog. De spread op de Ierse credit-default swaps met een looptijd van vijf jaar steeg donderdagmorgen tot 490 basispunten, ten opzichte van 460 basispunten de dag voordien. Wanneer Anglo Irish Bank niet alle obligatiehouders zou kunnen terugbetalen, neemt de kans op een reddingsplan voor Ierland toe. De staat is namelijk hoofdaandeelhouder van deze bank.